Nuray Sayarı - Beyaz Mucizeler

Salam, sevgili kitabsevərlər! Necəsiz? Yay tətiliniz necə keçir? 3 günlük Qəbələ səyahətindən sonra nəhayət yenə Bakıdayam =)

Bugün sizə tam fərqli bir kitab haqqında yazmaq istəyirəm. Uşaqlıqdan astrolgiyaya, bürclərə, fallara filan inanan biri olmuşam. Bu yaxınlarda Star Tv-də "Alişan ve Ayşenin" verlişində qonaq 20 ilə yaxındır astrologiya ilə məşğul olan məşhur astroloq Nuray Sayarı idi. 


Düzü bu qadının adın çox eşitmişdim, tez-tez Türkiyənin çox baxılan verlişlerində qonaq kimi görmüşdüm, amma kitab yazdığın bilmirdim.

 Nuray Sayarı baxdığım bu verlişdə aşkı, güzelliği, bereketi, sağlığı ve başarıyı özünə çəkmək haqqında bir sıra maraqlı şeylər açıqlamışdı. Bunlar diqqətimi çəkmişdi deyə yazıçının haqqında danışdığı "Beyaz Mucizeler" kitabını Türkiyədən sifariş verməyə qərar verdim.


Bakumoz vasitəsilə aldığım kitabın qiyməti 8 manatdır və 1-2 həftəyə gəlib çatdı.


 İlk öncə onu deyim ki, kitabın üz qabığı çoooox qəşənqdi. Türk kitabları öz keyfiyyətinə görə həmişə fərqlənir. Deyirləre kitabdan, vərəqlərindən xüsusi kitab iyi gəlir, baxın mən onu bu kitabda hiss etdim.


Kitabın üz qabığına əl vuranda insana elə xoş gəlir ki. Ümumiyyətlə içi rəngarəng, maraqlı bir kitab idi. Deməli bu kitab insan enerjisinin nələrisə edə biləcəyinə, gözə-nəzərə, fala inananlar üçün daha maraqlıdır. 


Düzdür, kitabın elə ilk səhifələrində yazıçı xanım falın, büyünün, cadunun İslam dinində ən böyük günah olduğunu qeyd edir. Amma eyni zamanda onu da deyir ki, dində insanlara pislik gətirən, pis niyyətli büyülər, cadular günah sayılır. Büyünü, cadunu aradan qaldırmaq isə savabdır. Eyni zamanda kitabda Ayet-el Kürsi, Felak və Nas surələri də verilib ki, insanlar bunları əzbərləyib oxuduqca pisliklərdən qoruna bilər.
Kitabdan maraqlı, altından xətt çəkdiyim hissələri sizinlə bölüşmək istəyirəm. Amma onu da deyim ki, kitabı oxuyanda özümü başında papağı, qabağında poqquldayan qazanı olan  cadugar kimi hiss edirdim :D       Amma həqiqətən də çox maraqlı kitab idi. Bir günün içində 219 səhifəlik kitabı oxuyub qurtarmışdım =)
1. Cuma günleri Venüs günüdür. Cuma günleri bir tava içinde üzerlik yakmak, onun kokusunu hissetmek de nazara karşı faydalıdır.
2. Aşk acınız varsa yazın ve yakın. "Sana bunları bunları söyleyecektim. Sen aşağılık herifin birisin aslında. Ama ben bunu yapmana izin verdiğim için seni affediyorum!" deyin. İsterseniz küllerini avucunuzun içine alıp, "Şimdi seni güneşin doğduğu bölgeye, doğu rüzgarlarına üflüyorum!" deyin.
3. Yeni ayda aşkı çağırın. Yeni ayda pembe ya da yeşil bir kağıda hayal ederek dileklerinizi yazın. "Senin, benim ve bütünün hayrınaysa, seninle birlikte olmaya niyet ediyorum. Şu andan itibaren sana kalbimi açıyorum…" diyerek aşkı çağıra bilersiniz.
4. Para Büyüsü. Bir mülkünüzü satmak istiyor ama satamıyorsanız bir tutam bozuk parayı satmak istediğiniz yere gömün. "Burayı satmaya niyet ediyorum. Alana da huzur getirsin…" deyin. Eğer satılacak mülkün bahçesi yoksa bir saksıya nane dikin. Altına da bozuk para gömün. Elden çıkaramadığınız her şey için bunu yapa bilirsiniz.
 Rənglər…
 Siyah - toprağın doğurganlık özelliğini, gelişimi ve sonsuzluğu simgeler. Mısırdakı heykellerin siyah renkleri oluşları ölümsüzlüğü sembolize etmektedir.
 Mavi - korur, iyileştirir ve rahatlatır. Huzur ve barış veren bu renk duygusal acıları, özellikle de travmatik acıları iyileştirir. Örneğin mavi boncuklu bir kolye ağzınızdan yanlış kelimlerin çıkmasını önler.
Kahverengi - iyileştirir, besler, güçlendirir ve insana yaratıcı  güç katar. Büyük ve uzun projelerde kendinizi güçlendirmek için çevrenizi kahverengiyle donatınız.
Yeşil - fiziksel hastalıklara iyi gelir. Bu hastalıkların içinde kanser (xərçəng) de vardır. İş bulmak için yeşil mum yandırın
Mor - gücü temsil eden bir renkdir.  Bizansda soylu kişilerin giysilerinde kullanılırdı. Yatak çarşaflarınızın mor renkli olması aldığınız zevki artırır.
Kitabın 2-ci səhifə görüntüsü.
Kırmızı - canlılığı, gücü, arzuyu, cesareti  temsil eder.  Nikah, doğum gibi yaşamınızdakı önemli eşiklerde kırmızı renk size güç verir.
Sarı - neşe, gelişim, iletişim ve entelektüel kapasiteyi sembolize eder. Sarı ayrıca servet rengidir. Sarı renkli bir mumun  yakılması yeni bir aşkı davet eder.
İnsan sütü hafif mavi renk taşırken kanguru sütü pembedir.
Bir küvet banyo suyuna atılacak bir avuç deniz tuzu o günkü tüm olumsuz titreşimleri vücudunuzdan temizler. Örneğin yere tuzla çizilecek bir daire içinde outran kişi bir sure sonra kendini güvende hiss eder.
Kabuklu bir fındığın cepte taşınması insana para kazandırır.
Bir karga veya kuzgunu gagasında yiyecek taşırken görmek zenginliği müjdeler. Hele ağzında yemek olan kuş size dönüp bakarsa mesajın gücü daha da yüksektir.
Beyaz kedi uğur ve mutluluk, sarı kedi para ve servet, siyah kedi ise psişik koruma sağlar. 
Köpekler aileni kötü ruh ve nazarlardan korur.
Hayellerinizi gerçekleşdirmekte zorlanıyorsanız kendinize bir at heykelciği edinin ve ya at figurlu bir kolye alın.
Evli kişinin ovcuna xınayla çəkilən göz  onun başqaları tərəfindən başdan çıxarılmasının qarşısın alar.
Yatağınızın altında su dolu bir kaba koyacağınız bir veya iki yumurta yatak odanızın havasını arındıracaktır. Bu yumurtanın bir haftadan önce kokuşması odanızın olumsuz enerjiyle dolu olduğunu gösterir. Kokuşan yumurtaları atarak yerine yenilerini koyunuz.
Eski evinizden negative kalıntıları taşıyan süpürgenizi yeni evinize getirmeyiniz. Sizden önce bu evde yaşayanlar arkada süpürge bırakmışlarsa bunu kullanmayınız ve derhal çöpe atınız.
Aile kavgasına karşı yumurta - sağlam ve pişmemiş yumurtaları gerginlik hiss etdiğiniz odanın köşelerine koyunuz. Gerginliğin geçmesi için yumurtaları oldukları yerde bir hafta bırakınız.
Soğan mucizesi - Aile içi kavga sonrası ortaya çıkan gergin havayı ortadan kaldırmak için bir soğanı 4 bölün ve her bir parçayı odanın bir köşesine koyun. Bir gün sonra soğan parçalarını toplayın ve elle kıyın (mikser kullanmayın). Kıyılmış soğanları dışarıda toprağa gömün. Bu işlemi 5 gün sürdürün.
Yatağın etrafına atılan tuz  size huzurlu uyku sağlar ve cinleri sizden uzak tutar.
Aşk Kontrölü mucizesi, ABC Aşk Mucizesi, Şanssızlığı Kırma Mucizesi, Saygı Banyosu, Mal Mülk Mucizesi, Evde Huzur Kesesi kimi bir sıra yazılar da var ki, bir-birindən maraqlıdır. Sadecə olaraq bir az uzun olduqlarından hamısın paylaşa bilmirəm.
Soğutma Mucizesi - Eğer biri sizinle fazla ilgileniyor ve siz bundan sıkılıyorsanız aşağıdakı uygulamayı deneyiniz. İstemediğiniz şahsın veya birden fazla kurtulmak  istediğiniz kişilerin isimlerini küçük kağıtlara yazarak buzdolabındaki buz yapmaya yarar plastic kapların her bir bölmesine bir isim koyun, üzerine su doldurun ve dondurun.
Güzellik Mucizeleri - makyaj masanıza veya aynanızın yanına koyacağınız yılan, tovuz quşu ve kelebek figürleri sizing güzelliğinizi vurgulamanıza yardımcı olacak ve en güzel noktalarınızı daha fazla ortaya çılaracaklardır.
Gençlik Banyosu, Özgüven banyosu,  Astrojolik Kilo Verme Mucizesi, Güzel ve Güçlü saçlar mucizesi kimi bir neçe mucize reseptleri də kitabda yer alır.
Beni Rüyanda Gör Yastığı, Çekicilik Kolyesi, Benim Ol Banyosu, Aşık Etme Mucizesi, Aşk İksirleri, Bağlanma Mucizesi, Kına Mucizesi, Benden Başkasını Gözlerin Görmesin Mucizesi, Bana Gel Mum Mucizesi, Aşk paspası, Geri dön Tütsüsü,  Kırık Kalp Mucizesi, Barışma Mucizesi -  Kitabda bir-birindən maraqlı bu cür reseptlər də mövcuddur. Adların yazdıqlarımdan bir-ikisin sizinlə bölüşmək istəyirəm.
Aşık etme mucizesi - Erkekleri kendinize aşık etmek için bir soğan saksıya ekiniz ve onu cam kenarında büyütünüz. Sulama esnasında ekleyeceğiniz birkaç damla gözyaşınız çalışmanızın gücünü artıracakdır.
Yeni Aşk iksiri - Yeniayın olduğu bir Cuma akşamı bir kadeh kırmızı şarap içine birkaç tane kırmızı gül yaprağı atınız. Arzuladığınız kişiyi düşünerek bir kadeh şarabı sonuna kadar için.
Bağlanma mucizesi - Bir elmayı tam ortasından ikiye kesiniz. Yarım elmaların içine bal sürün. Sevgiliniz ve kendinizden keseceğiniz saçları birbirine bağlayınız. Saç düğümlerini eklma içlerine yapıştırınız ve yarım elmaları dışarıda bir ağacın dibine gömünüz.
İngiliz folklorunda içine tarçın atılmış bir şarabı aynı kadehden içen iki kişinin bir yıl içinde evleneceklerine inanılır.
Yeni kardeş mucizesi - Yeni kardeşleri olan küçük çoçukların kıskançlık hissetmeleri normaldir. Bunu önlemek için bebeğin eıline çok az tozşeker  sürünüz ve büyük kardeşin onu yalayarak yutmasını sağlayınız.
Yılan mucizesi - Kendini nedensiz şekilde hasta hissediyorsanız yatmadan önce aşağıdaki büyüyü yapın : Bir yılan resmi veya biblosuna yatmadan önce iyice bakın ve hastalığınızı öğrenmek istediğinizi tekrarlayın. Yılan figürünü yastığınızın altına koyun ve uykuya dalın. Yılan size rüyanızda hastalığınızı söyleyene kadar her gece aynı şeyi yapın.
Ümumiyyətlə kitabın içərisində mineral daşlar, bitkilər, otlar və onların xeyirli olduğu sahələr, rahat yuxuya getmək və aşk dolu, şans, bereket gətirən yuxular görməyə səbəb olan otlar haqqında da yazılıb.
 Məsəlçün yastığın içərisinə qoyulan nanə gələcək haqqında yuxu görməyə səbəb olar, çobanyastığı (papata, romaşka) romantik yuxular göstərər.
Bundan başqa "Beyaz mucizeler"de Afrodizyak Mucizeler, Evilik Mucizeleri, Gəlinlərin seçəcəyi Güllərin mənası, Doğurganlık mucizeleri, Bebek ve Çoçukları koruyan mucizeler, Hastalık mucizeleri, Şifalı kristaller, enerji iksiri haqqında da ətraflı yazılıb.
Əslində bu kitabdakıları etmək o demək deyil ki, sən büyüye, caduya  inanısan. Sadəcə olaraq qəşənq bir söz var, fala inanma falsız da qalma =) Belə şeyləri çox da ürəyinə salmayıb sadəcə olaraq əyləncə üçün yoxlamaq olar. Bəzilərin mən yoxlamağa başlamışam hətta) Bir ay sonra təsirin görüb sizə də xəbər verərəm =)))
Əgər sizə də kitab maraqlı gəldisə, mənim kimi fala, astrologiyaya, belə şeylərə marağınız varsa və bir az əylənib özünüzü uçan süpürgəli cadugar kimi hiss etmək istəyirsinizsə, bu kitab tam sizlikdir ;)

P.S: Əyləncəli kitab idi, amma yazılanlar nə qədər düz çıxar bilmərəm. 


Yorumlar

  1. Aaaa cox maraqli kitab imiw ki bu)))) cox sag ol oxuduglarini paylawdigin uchun))

    YanıtlaSil
  2. Xosdur :) Her zaman paylasmaga haziram. Isteseniz size ödünç verə bilərəm bu kitabı =)

    YanıtlaSil
  3. maragli kitba oxsayir.mende oxumag isterdim maraglanacam.Arzu xanim bloqunuzu cox beyendim tesadufen tapdim daimi ziyaretci olaram yeqin))))

    YanıtlaSil
  4. Salam. Men size bir teklif etmek isteyirem.Öz blogunda kitablaşma etkinliyi qurmaq istemezsen ki?
    Men Azərbaycanda bele etkinliklər axtarıram ama tapa bilmirem.

    YanıtlaSil
  5. Gozel,blogumu beyendiyinize sevindim)
    Dogrudan da maraqli kitabdi) arada bir kitabi acib men de buyulerden istifade elemeye calisiram ve deyesen dogurdan da tesirleri olur :D
    Lala, duzu menim de ele bir fikrim var idi.Facebookdan tanidigim kitapkolik dostlarimla arada bir mkitablarimizi deyisirik. amma Senin bu teklifinden sonra basa dusdum ki, bu etkinligi bloga da dasimaq lazimdir)Insallah qisa zamanda blogda yenilikler cox olacaq.

    YanıtlaSil
  6. Salam. Men nece sifaris vere bileren bu kitabdan?

    YanıtlaSil
  7. Salam. https://www.facebook.com/bakumozbooks bu linke daxil olaraq Facebooda Baumoza yazaraq sifaris vere bilersiz ve ya TEL:050 503 59 39 a zeng ederek.

    YanıtlaSil
  8. salam.necesiz?men de oxumuwam kitabi,amma etmemiwem.siz edib nese xeyrin gormusuz?

    YanıtlaSil
  9. Salam. men yaxsiyam,cox sag olun) siz netersiz?)
    Duzu ele de ciddi bir sey elememisem,amma mence xeyri olmamis olmaz. Yoxlamaq lazidmi ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ronda Bern - Sirr (The Secret) kitabı

Qabriel Markes - 100 ilin Tənhalığı

Yüreğim Seni çok Sevdi / Canan Tan